Få kroppen i balance

Døjer du med smerter, ubehag og generel ubalance i din krop? Nedenfor gennemgår vi nogle forskellige metoder, til at komme tilbage på rette spor.

Hvorfor er jeg i ubalance?

Din krop kan være i ubalance af mange årsager. Helt lavpraktisk kan det skyldes ubalance i dit væske- eller madindtag. Derudover kan dine hormoner også spille en rolle i, hvordan din krop opfører sig. Smerter og ubehag kan opstå som følge af væske ophobninger i kroppen, skader eller overbelastning.
 
Det er vigtigt, at du prioriterer dit helbred højt. Vi er mange, som har en travl hverdag og nogle gange er lidt for gode, til at tage på arbejde på trods af en hovedpine eller andet. Nogle gange kan det gå – andre gange, skal man lytte til sin krop og finde ud af hvad hovedpinen eller ledsmerterne skyldes.
 
Et godt sted at starte, er ved at gennemgå en lille tjekliste. På denne måde, får du udelukket nogle basale ting, som du måske ikke har tillagt stor værdi.

Hvis du oplever smerter ved motion og forekommer disse smerter i led eller muskler? Så er det vigtigt at du stopper med at presse din krop til dette og først tager stilling til, hvorvidt der er sket en skade i det pågældende led eller område i din krop. Smerte kan også forekomme som ømhed efter træning eller af andre ufarlige årsager. Men hvis smerterne er stærke og ikke er aftagende, så er det vigtigt, at du er opmærksom på dette og ikke blot udskyder smerten med tanken: “det går nok i sig selv”.

Faren ved ikke at spise varieret er, at du kan gå glip af essentielle vitaminer o.l. som din krop har brug for, for at fungere. Ved jernmangel kan du for eksempel opleve hyppig svimmelhed. Har du ikke en varieret kost anbefales det, at du tager et vitamin-kosttilskud for at supplere med de vitaminer og mineraler, som du ikke får tilstrækkeligt af gennem din kost.

Punktet med søvn er også vigtigt. Når vi sover, er det her vores krop restituerer, hvorfor det er vigtigt at have en god søvncyklus. Sidst men ikke mindst, så er det vigtigt, at drikke rigeligt med væske. Her er saftevand, sodavand eller energidrik ikke den ideelle væske. Med væske, menes der vand. Det er vigtigt, at der er vand, da der i de andre væsker er nogle tilsætningsstoffer, som gør at de ikke trækker de affaldsstoffer din krop naturligt udskiller med ud. Vand er en væske uden tilsætningsstoffer, hvorfor det er muligt for vand, at skylle kroppen i gennem for affaldsstoffer, som ellers vil ligge og ophobe sig i kroppen og som kan forårsage bl.a. hovedpine.

Hvordan skaber jeg balance i min krop?

Der er mange måder at komme i balance på. Metoden til at nå målet, afhænger af årsagen til din ubalance.
 
En af metoderne, som vi anbefaler at du søger hjælp hos en fysioterapeut. En fysioterapeut kan ved hjælp af diverse behandlingsmetoder afhjælpe dig med dine smerter og ubehag i din krop.
 
Derudover kan øget opmærksom på din diæt og motion også hjælpe dig til at opnå en krop i balance.

Har du spørgsmål?

Har du nogle spørgsmål til velvære, så tøv ej – stil dit spørgsmål til os på bloggen 

Kontakt os