Personlig Udvikling

Øg din selvbevidsthed og minimer stress i hverdagen gennem personlig udvikling

Hvad er personlig udvikling?

Ja, hvad er personlig udvikling egentlig? Det er et meget bredt spørgsmål og så alligevel ikke. 
 
Livet skal leves til dets fulde! Du skal gerne kunne kigge tilbage på dit liv og føle at du har opnået alt det du ønskede. Hvis, at du føler at livet er kørt lidt fast som bilen i en grøft eller, at du har svært ved at komme fremad, så kan personlig udvikling være løsningen for dig.  Personlig udvikling er en bevidst forandringsproces, hvor der er fokus på dine egne mål og ønsker for dit liv. Måske ønsker du at være mere nærværende og tilstede når du er social. Måske går du og dagdrømmer om at score drømmejobbet. Eller måske har du et inderligt ønske om at skabe en sundt og vedvarende familie. Denne forandringsproces kan være mange ting og indeholde mange aspekter. Udgangspunktet vil altid være dig og dine mål.
 
Vores hjerne er en mekanisme med fantastisk indretning, men nogle gange har vi tillært os nogle uhensigtsmæssige tankemønstre og vaner, som kan bremse dig i at nå dine mål. Det er her, at du kan bruge personlig udvikling. Det kan derfor gavnligt for dig på mange områder. Blandt andet minimere personlig udvikling stress og giver dig mere overskud i hverdagen. Ved at nå dine mål forbedre du også dit selvværd og får en større tro på dig selv og hvad du er i stand til at gøre. 
 
Det ultimative mål er at skabe bevidsthed omkring dine mål og ønsker for dit liv og give dig større tro dine handlinger, følelser og tanker. Dette vil resultere i at din trivsel bliver bedre, du får mere glæde i hverdagen og at dit generelle velvære forbedres. 
 
Det kan være svært at vide hvor at man skal starte. Din personlige udviklings rejse kan gøres på mange forskellige måder. Vi har samlet nogle små ændringer du allerede kan gøre nu, og dermed kickstarte din personlige udvikling. 

5 gode måder at starte på din personlige udvikling her og nu

Det kan være svært helt at vide hvor man skal starte sin personlige udvikling.

Derfor har Cosylife.dk samlet fem gode vaner og råd til hvordan man kommer i gang med personlig udvikling.

Disse råd kan både være gavnlige for, at starte din personlige udviklings rejse, men også hvis hele det her personlige udvikling virker en smule abstrakt eller flyvsk for dig. Så kan disse råd hjælpe dig med at sætte ord på nogle af dine mål eller ønsker for fremtiden.

Det gode ved personlig udvikling er at dine mål behøver ikke være store eller vilde, det vigtigste er at det er dine mål og dine ønsker!

De fem gode råd til vejen personlig udvikling

Første Trin

Det første trin på din personlige udviklings rejse er at fastsætte dine mål.

Hvad ønsker du for fremtiden? Er der noget i dit liv du ønsker skal forbedres?

Det er vigtigt, at du ved hvad du arbejder dig hen imod og hvor dit fokus skal ligge.

Andet Trin

Det er vigtigt at du fokusere på dit mål og vejen derhen. Ligesom når du kører bilen, så har du også en destination, det samme gælder for dine mål. Når først du har defineret dit mål, vil vejen derhen ofte synes nemmere og lettere. Det er her du skaber udvikling og fremskridt.

Tredje Trin

Når at du er på arbejde eller i skole, så prøve at omgiv dig med mennesker som er dygtigere til noget end du er eller, som kan noget du ikke har kendskab til.

Det giver dig muligheden for at lære noget nyt og vil styrke dit selvbillede, kvag din nye læring.

Fjerde Trin

I forlængelse af trin 3, så vær gerne nysgerrig på det du ikke ved og stil spørgsmål for at udvide dit kendskab og horisont.

Det kan både være ved, at du takker ja til en opgave, laver et ny projekt eller helt starter på noget hvor, at du er helt grøn.

Det vigtige her, at du kan lære utrolig meget gennem situationer du ikke har kendskab til, som kan være med til at bryde dine vaner og tankemønstre.

Femte Trin

Det vigtigste er at du nyder livet og har det sjovt mens at du når dine mål, ellers bliver vejen derhen udmattende og kedelig. Personlig udvikling skal være sjovt og dit velvære skal også være med.

Og husk, det er helt okay og normalt hvis du skifter mål henad vejen. 

Har du spørgsmål?

Har du nogle spørgsmål til personlig udvikling, så tøv ej – stil dit spørgsmål til os på bloggen 

Kontakt os