Bilen

Trænger karrosseriet til et nyt og forbedret look eller trænger din bil til at skinne igen? Så fortvivl ej, Cosylife har dig  

Din bil

Din styling 
Bilen er for de fleste bare en genstand som bruges til at fragte dig fra A til B, som skal være funktionel og give dig velvære når du kører den.
Bilen giver dig frihed til at tage hen hvor du vil og, at du undgår den dårlige koordinering af offentlig transport, eller at blive offer for det danske vejr på cyklen på vej på arbejde.
 
Bilen bliver ofte opfattet som en forlængelse manden selv. Den skal selvfølgelig passe til din bolig og livsstil, samt at den har en garage at putte sig i om natten og har det nyeste udstyr. 
 
Der findes nemlig et hav af muligheder når, at det kommer til stylingen af bilen. Her på Cosylife.dk bloggen har vi samlet nogle måder hvorpå du kan sætte dit eget præg på din bil, så den afspejler din personlige stil og at bilen er noget du kan være stolt af! 

Giv din bil et nyt liv

Hvad gør man egentlig når man er glad for sin bil indvendigt, den kører godt og opfylder alle ens krav? Eller næsten alle…

Du kender måske det være blevet forelsket i en bil. Dog du føler ikke at bilens ydre afspejler hvem du er? Eller måske er du faldet for de nye trends med en mat eller en metallisk farve. Eller måske føler at bilen godt kunne trænge til at blive frisket op. Du har flere muligheder når det kommer til sætte dit eget præg på din bil. Tag din bil med på en personlig udviklings rejse gennem folie og lakering.

Cosylife.dk giver dig et overblik over hvad forskellen på folie og lak er. Så du kan gå med den mulighed der vil passe bedst til dig. Hvilke fordele der ved henholdsvis folie og lak og, hvad der er vigtigt at have for øje når du overvejer at pifte bilen op.   

Folie er ikke kun en fryd for øjet

Folie er en tynd og let måde at få wrappet din bil på. Det giver dig et utal af muligheder for at sætte dit eget præg på den. Folie kommer i mange forskellige farver, overfalder og mønstre, det er kun din fantasi som sætter grænser.
Af samme grund kan det være en god ide, at du gør nogle overvejelser over, hvilken type folie du ønsker. Hvilken farve eller mønster der vil passe til lige netop dig. Skulle de ske at du blev træt af den pågældende farve, eller ønsker du, at prøve en anden folie farve. Så er det heldigvis nemt at udskifte eller fjerne igen.
Dog bruges det ikke kun for at opgradere din bils æstetiske udseende. Den har også den fordel at have en beskyttende effekt. Folie beskytter både mod de små ridser og stenslag, der kan komme af at køre bil, vaskeridser der kan komme i forbindelse med brugen af vaskehaller. Og så beskytter folien også den originale lak.
Godt at vide
Det er muligt for alle typer og modeller af biler at blive piftet op med en gang folie.
Men jo ældre bilen er, jo større risiko er der for at gøre skade på din bil. Dette sker ved at folien kan tager fat i lakken eller klarlakken når den monteres. Noget andet du skal være opmærksom med folie er, at den kun det yderste af din bil. Du vil derfor stadig kunne ane den originale lak der hvor bilens dele går mod hinanden. Det er steder som mellem døre, ved bagagerummet og rundt om lygterne. 
Du vedligeholder folie på bilen, på samme måde som var det almindeligt lak. Det er dog vigtigt at du er forsigtig med at bruge stærke kemikalier. Det samme gælder med brug af højtryksrenser når, at du gør din bil ren. Det er også en god ide, at du hurtigt vasker fugleklatter og andet snavs af. Det gør du med en blød børste og almindelig sæbe og vand. 

Lakering så det skinner

Er uheldet ude, og har din bil pådraget sig skader? Lakering giver dig mulighed for, at din bil bliver så god som ny. Måske trænger du til at pleje din bils velvære ved, at få den til at skinne på ny med omgang lakering. Du kan også helt  farven på din bil ved at omlakere den, hvis farven ikke passer til din livsstil.
 Det er også lakering af bil du skal ty til hvis, at den skulle pådrager sig ridser eller buler. Så til forskel for folie, så bruges lakering hvis bilen skal friskes op uden at lave for meget om. 
 
 

Lakering er en form for maling, som bliver malet på din bil. Der er flere lag maling som din bil skal igennem. Der er grundlaget, som er selve den farve du ønsker, at din bil skal have. Denne maling kan både være akrylmaling eller metallic/iridescent grundmaling. Efterfølgende får din bil en klar maling på. Her kan du vælge forskellige formål din klare maling skal have, blandt andet højglans, ridsemodstand, UV beskyttelse og meget andet.

Lakering er til dig der er pjattet med skinnende overflader og, som ønsker en bil som er helt fri for ridser.

Det kan være svært at få presset rengøring af bilen ind i en hektisk hverdag

Bilen er lige så stor en del af vores livsstil. Ligesom det er vigtigt at have et rent hjem, så er det også vigtigt at have en ren bil. Men rengøring af bilen bliver ofte overset og når vi en sjælden gang får gjort den ren, så er det ofte en hurtig omgang. 
Men hvornår er dine sæder for eksempel blevet vasket? Eller har du nogensinde steamet hele din bil?
Svaret er højest sandsynligt nej og aldrig.
 
At holde din bil ren er nemlig ikke bare lige sådan at gå til. Der er nemlig store risici ved både at rengøre bilen selv og bruge vaskehaller. Der kan nemlig  komme mange små ridser i lakken, hvis at du bruger noget forkert udstyr eller benytter en forkert metode. Men udover, at det selvfølgelig er rart og pænest med en ren bil, så har rengøringen også andre fordele. Jævnlig rengøring er nemlig også en vigtig del af, at vedligeholde din bil. Det beskytter den mod de udfordringer som de fire sæsoner har med sig.  
 
Du får her på bloggen tips og tricks til, hvordan du kan holde din bil ren, når hverdagen presser på.

Har du spørgsmål?

Har du nogle spørgsmål til bilen, så tøv ej – stil dit spørgsmål til os på bloggen 

Kontakt os