Udskiftning og renovering af tag

Få den bedste vejledning af udskiftning og renovering af dit tag.

Renovation af nyt tag

Det er ikke altid, at du har brug for et nyt tag. I de fleste tilfælde kan en simpel renovering af taget være en god løsning. Så er spørgsmålet, hvordan ved du, at du har brug for et nyt tag eller blot en renovering?

Du skal finde ud af, hvad der er galt med dit nuværende tag og hvor lang tid du vil udskyde at få et helt nyt tag. Omkostningerne for et nyt tag er store, derfor ser vi ofte, at der er blevet lavet en midlertidig løsning.

En midlertidig løsning kan ofte godt være et fint valg, men man udskyder blot omkostninger for et helt nyt tag med et par år.

Tagpap bruges ofte til renovering af tag, dette giver ofte dit tag 10 år ekstra at holde sig i, så skal det skiftes. Dette ses ikke som en dårlig løsning, da problemet med taget faktisk bliver løst. Det er blot for, at du har længere tid til at spare op til en nyt tag. 

Det skal skiftes før eller siden. Hvis du vælger, at vedligeholde dit tag, er der større chance for, at du får mere levetid ud af det. Dette vil også formindskechancen for en fremadrettet renovering.


Prisen for renovering af tag, ligger ofte omkring de 25% af nyprisen af et nyt tag.

Et tag holder alt mellem 15-100 år. Men før eller siden, vil det altid ske, at du skal have et nyt tag. Vedligeholdelse af tag, øger årene af levetiden. Tagtyper har forskellige egenskaber, udseende, levetid og pris. 

Som regel kan du se når tiden begynder at indhente taget. Materialet begynder at revne, blive hullet, bule op eller blive porøst.

Benyt professionel hjælp til udskiftning af nyt tag

vertical-low-angle-closeup-shot-black-roof-building-min

Som sagt kan udskiftning af taget være en dyr fornøjelse. På den anden side, får du meget værdi for pengene. Det er en mulighed for, at fremtidssikre salget af din bolig. Købere af hus, vil ofte ikke starte ud med, at de skal skifte et helt tag, før de kan flytte ind.

Derfor vil et hus med et nyt tag, være mere attraktivt for salg af bolig. Derfor vil det naturligvis være sværere at sælge et hus med en utæt tag. Det vil ofte trække hen mod et nedslag i prisen, men det er heller ikke en spor god løsning for nogen. 

Du sparer dine fremtidige købere 30-50 år af tagskifte, ved at løse dit problem med et nyt tag. Din boligs værdi øges ved udskiftning af nyt tag. Valg af nyt tag behøver ikke altid at ligge på, at du vil sælge dit hus. 

Du er trods alt altid bedre stillet, hvis du vedligeholder dit tag løbende og udskifter et gammelt tag.

Det kan være en super god idé, at benytte en professionel tømrer til udskiftning af tag. Desuden er du sikker på, at alt foregår og bliver lavet som det skal. 

Det ikke spor sjovt, at lave sit nye dyre tag selv, for at finde ud af, at der er mangler og fejl. Hvis en køber opdager fejlen, vil der blive krævet et markant nedslag i prisen, du som sælger, vil stå for. 

Gør brug en af professionel tømrer til opgaven, så alt bliver gjort korrekt og huset værdi stiger markant.

Har du spørgsmål?

Har du nogle spørgsmål til personlig udvikling, så tøv ej – stil dit spørgsmål til os på bloggen 

Kontakt os