Husk at din kloak skal være ren og velfungerede

Ellers kan det hurtigt blive omkostningsdyrt og tidskrævende. Her kan du læse mere om, hvorfor det er vigtigt at huske sin kloak og hvilke symptomer man skal være opmærksom på.

Kend forskel på en sund og usund kloak

Kloakken er ofte ikke noget, man tænker særlig meget over. Det kommer for det meste først, når man rent faktisk står, og har problemer med den. Ligesom alt andet der relaterer sig til din bolig, så har kloakken også brug for pasning og jævnlig servicering. Dette er noget de fleste af os hus- og boligejere ikke husker. Men kloakken er faktisk vores ansvar, da den tilhører vores grund. Ellers kan du hurtigt risikere, at den vil stoppe til og dermed ikke virke optimalt, som kan lede til en større kloakrensning og kloakservice eller reparation. Din kloak kan både blive stoppet til, men kan også påtage sig andre skader eller blive utæt. Dette skyldes både slidtage, men også rotter. Hvilken også er en grund til at få tjekket din kloak med jævne mellemrum – ingen ønsker at dele hjem med rotter. Får din kloakskader eller utætheder, kan det resultere både skimmelsvamp og fugt i hjemmet. Derfor er det vigtigt, at du passer på din kloak løbende, så problemet ikke vokser sig større. Det er samtidig også langt billigere for dig løbende at vedligeholde din kloak, fremfor at først at punge ud, når problemet har vokset sig for stort til at ignorere.

Tegn på en stoppet kloak

4 Common Causes for a Clogged Sink (And How to Unclog It)

Det er ikke så underligt at kloakken stopper til i ny og næ. Mange hverdags ting bliver skyllet ud i dem, og vi glemmer ofte, at kloakken ikke er modtagelig overfor alverdens hygiejne produkter, madrester, sæbe og alt det andet, vi putter i vores afløb.
Derfor hænder det også at kloakken stopper til.

Her er de typiske tegn på en stoppet kloak:

  • Du kan lugte en grim kloaklugt fra selve afløbet
  • Dit toilet har svært ved at skylle ordenligt ud, eller måske kan det slet ikke
  • Vandet fortsætter med at ophobes i din vask, fremfor at løbe ud i afløbet

Har du mistanke om, at din kloak kunne være stoppet til, så kan du prøve at løsne tilstopningen med kogende vand og lidt opvaskemiddel, eller ved at bruge en svupper. Virker det dog ikke, eller bliver din kloak hurtigt stoppet til igen, så er der brug for professionel hjælp.

Det kan betale sig at gøre brug af kloakservice

Der er flere områder af din bolig, der påvirkes af en stoppet kloak. Der bruges for eksempel mere vand, når snavs og snask skal føres gennem kloakken. Samtidig kan det også hurtigt blive dyrt, hvis din kloak skulle påtage sig skade eller blive overbelastet. At renovere sin kloak er en dyr og tidskrævende fornøjelse, som nemt kan undgås. Det er altid anbefalet at få kompetente og dygtige fagpersoner ud, for at få foretaget tjek af kloakken jævnligt. En fagperson i sjællandsområdet, med ekspertise i kloakservice er Fjordland kloak og anlæg. På den måde har du mulighed for at komme eventuelle skader eller utætheder i forkøbet og uden de helt store økonomiske udfordringer.

Har du spørgsmål?

Har du nogle spørgsmål til personlig udvikling, så tøv ej – stil dit spørgsmål til os på bloggen