Influencer marketing

Lær mere om hvad influencer marketing og bliv klogere på om hvordan du kan kommer i gang

Hvad er influencer marketing?

Du har sikkert hørt om influencere. Du følger med stor sandsynlighed med i nogle influencers liv på sociale medier. Vi lever i en tid hvor der er kommet et ny og bred arbejdsgruppe – influencers. Der kommer flere og flere, men hvad betyder det egentlig at være influencer?

Hvad betydning har ordet?

Influencer stammer fra det engelske ord ‘influence’ som betyder at have indflydelse eller at øve indflydelse på andre. En influencer er ofte en kendt person, eller en offentlig, der bruger sine følgere og indflydelse på at lave reklamer. De reklamer er ofte mod betaling, og er grunden til at flere influencers kan leve økonomiske af at lave denne nye udbredte type af marketing. En influencer kan både være en blogger, youtuber, gamer eller en anden fremtræden personlighed på de sociale medier. Når vi snakker om influencer marketing, er der mange ligheder til traditionel markedsføring. Forksellen ligger i, at her kan enkeltpersoner reklamere direkte på sociale medier til deres følgere, som ofte identificerer sig med den influencer de følger. 
 
Influencer marketing er nu bredt kendt fænomen, og mange virksomheder vælger at gå direkte til en influencer med formålet for et samarbejde, end de går de traditionelle marketing veje. En fordel ved denne type influencer marketing, er at reklameelementet fremstår mere skjult, hvilket virker mere effektivt for at fange forbrugeren ind. 
Influencer marketing

Hvad er godt at vide om influencer marketing?

Indenfor influencer marketing, er der flere ting der afgør om din strategi er givende i sidste ende.
 
Et begreb der bl.a. er afgørende er ‘influencer sourcing. Influencer sourcing handler om at finde de helt rigtige influencers der er et perfekt match til det aktuelle brand. Det er vigtigt at kende de ønskede influencers målgruppe af følgere, deres etik og moral m.m. Et rigtigt match er altafgørende for, hvordan brandet i sidste ende bliver afspejlet. Man vil helst gerne undgå negative reaktioner pga. uoverensstemmelse mellem de to parter. 
 
Noget andet der er vigtigt at være opmærksom på, er at man som brand har gjort sig overvejelser for hvad man gerne vil opnå. Valget af influencer skal hænge sammen med dit formål med kampagnen. Hvem vil du nå ud til, hvor vil du ses og hvad skal kampagne give dig i sidste ende? 

Start din rejse i dag

pexels-los-muertos-crew-7261084
Synes du at influencer marketing lyder spændende, men det hele virker lidt overvældene at stå med alene? Så kan det være du skal vælge nogle eksperter inden for feltet. De kan hjælpe dig med at sætte dig op med den helt rigtige influencer. Influencere er også mennesker, som går igennem personlig udvikling gennem livet. Forskellen er at de portrætterer det for offentlig skue, og derfor er det vigtigt, at vælge den rigtige influencer som afspejler dit brands formål her og nu.
 
Bureauer inden for denne type af marketing er eksperter på området, og har ofte kartoteker med forskellige influencere, så de kan hjælpe dig med det helt perfekte match. 

Har du spørgsmål?

Har du nogle spørgsmål til personlig udvikling, så tøv ej – stil dit spørgsmål til os på bloggen 

Kontakt os