Indretningsstil

Mangler du inspiration til at finde din indretningsstil? Eller har du brug for nye ideer? Så læs med her på siden og find inspiration.

Hvad er min indretningsstil

Der finde mange forskellige stilarter når det kommer til indretning, og det kan være svært at navigere rundt i. Vi har samlet nogle af de mest populære indretningstyper her på siden.

Vi sørger for hele tiden at opdatere vores side, sådan at den følger indretningstrendsne.

Nordisk stil indretning

Denne indretningsstil minder meget om den minimalistiske. Her lægges der vægt på kvalitet og rene linjer.


Den nordiske stil er kendetegnet ved afdæmpede farver, fokus på naturligt lys, samt brugen af træ. For at give rummet personlighed, vægtes der enkelte elementer, over hylder med nips og andet der fylder væggene.


Ideen bag den nordiske stil er at bringe naturen ind i dit hjem og brugen af træ, gør dette muligt.

Romantisk stil

Denne stil er også kendt som den franske landstil. Den romantiske stil, eller franske landstil, handler om romantik, nostalgi, hygge og æstetik, hvor både møbler og tilbehør er en vigtig del af indretningen.

Her går du efter en mere lys og romantisk stil, ofte i beige farver kombineret med dekorationer i zink eller kobber og vintage træmøbler.

Den er lidt en modsætning til minimalismen og dens rene linjer. Møbler og dekorationer er en central del af hjemmet, hvor disse både er store og har store udskæringer, således at vores ting kan vises frem.

Ligesom møbler, er materialerne du bruger vigtige. Der bruges ofte en del stof, da dette giver romantik, hygge og blødhed til dit hjem. Her kan du bruge gamle vattæpper, melsække og gamle duge og bruge dem i indretningen.

Vil du have følelsen af Provence, så put et bundt tørret lavendel og sæt i en vase eller hæng op på væggen.

New York stil

New York indretningsstilen er ofte et meget moderne design, der findes i storbyer. Denne stilart er en sammenblanding af elementer, der både kan være komplementære, men også kontrastfyldte. Her bliver gammel glamour, eksperimenterende design og moderne minimalisme mikset sammen. Der gøres brug af industrimaterialer og metaller, med et stort fokus på naturlige materialer.

Farverne er ofte rolige og neutrale, for at give et poleret, men samtidigt råt look.


Denne stilart ligger på til fri leg, hvor materialevalget er det nemmeste og bedste sted at starte. Her er der både er mulighed for at blande mindre møbler i træ, men store møbler i farver som mørkegrå eller sort. Denne kombination skaber det perfekte urbane look.

Du kan også altid gå efter møbler i naturlige og grove materialer, såsom ubehandlet træ og læder, eller ubehandlet metaller, såsom jern, kobber og messing.

Boheme indretning

Denne indretningsstil er en mere avantgarde og eventyrlysten stil, og er inspireret af Parisiske forfattere, kunstnere og nomader. De troede nemlig på, at kreativitet var langt vigtigere end materielle goder. Stilen er inspireret fra forskellige kulture, ofte ser man asiatiske og marokkanske elementer blandet, i form af puder eller tæpper.

Boheme stilen bruger stærke farver, særligt i blå, grøn, lilla og rød. Vil du undgå at udtrykket bliver for voldsomt, så kan de varme farver introduceres gennem tæpper og puder. Men er du mere modig, så kan farverne ligeså introduceres gennem lænestole og sofaer.

De mest brugte materialer i boheme stilen er læder, træ og detaljer i metal. Du vil også se en masse nips ting, som for eksempel keramik, i denne indretningsstil, for her er mere altid bedre end mindre.

For at give det helt rigtige boheme udtryk, så kan du vælge en sofa i farverig velour eller læder. Dette vil bringe liv ind i rummet. Vælg hertil tæpper og puder i mønster, og fyld rummet med diverse nipsting. For rigtig at bringe hyggen ind i rummet, så benyt en flettet lampeskærm eller en lyskæde.

Hvilken stil skal jeg vælge?

Synes du alle indretningsstilene lyder som noget for dig? Eller mangler du inspiration og input til at sætte sidste finger på din indretning?

Så kan du altid tage denne test, for at blive klogere på dit valg af indretningsstil.

Spørgsmål?

Har du nogle spørgsmål til indretning, så tøv ej – stil dit spørgsmål til os på bloggen 

Kontakt os