Folie til bil

Går din bil og ser lidt grå og trist ud, så pift dens udseendet op med folie. Her får du mulighed for, at sætte dit eget unikke præg på udtrykket på din bil, samtidig med, at lakkens levetid forstærkes. 

Hvad er folie til bil?

Folie til bilen, også kendt som wrapping eller bil wrap, er den billigste og hurtigste måde at skifte farven på din bil. Bilfoliering er ikke det samme som billakering. Folie er beklædning af bilens yderside, hvilket betyder, at du vil kunne se bilens originale farve indvendigt. Det kommer til synes hvor karrosseriets dele møder hinanden, såsom ved dørene, overgangen mellem skærme og bagagerum for eksempel.

Hvor stor farveforskel der vil være, og hvor nemt det vil være at se den originale farve, afhænger af kontrasten mellem folien og bilens originale farve.

Folie er en meget tynd wrap, som kommer i et hav af farver og mønstre som du kan vælge i mellem. Kun din fantasi sætter grænser. Du kan også vælge om det er hele din bil, der skal pakkes ind i folie eller om det kun er dele af den, for at skabe nye og spændende mønstre.

Det er i princippet muligt at pakke alle modeller, typer og årgange af biler ind i folie. Dog er det vigtig at have for øje at ved ældre biler kan lakken, emblemer fuger og andet, risikere at blive revet af under indpakningen. Dette kan ske helt uden af fagpersonerne gør noget forkert. Jo ældre bilen er, jo større risiko er der for skader på bilerne. Derfor pakker de færreste værksteder biler ind, som er over 7 år gamle.

vinyl bil wrap

Hvad er fordelene ved foliering af bil?

At wrappe din bil med folie er en effektiv måde at passe på den. Folie beskytter mod daglig slid, mindre stenslag og ridser fra vaskehaller. Det kan derfor også holde din lak pænere i mange år.

Der kan være stor forskel på kvaliteten lakken, hvor det ofte opleves at Teslaers lak ikke er lige så grundig. Det kan derfor være en god ide for dem også, at beskytte bilen med folie.

Bilfoliering er også rigtig godt til dig, som har forelsket dig i en bil, men ikke føler farven er den rigtige. Det kan også medvirke til at sælgeren af bilen kan give et afslag i pris og du kan på den måde bruge de overskydende penge på en ny farve. Win-win.

Hvad er godt at vide om influencer marketing?

At vedligeholde din folie er ikke så anderledes end ved almindelig lakering. For at passe godt på din folie skal du være forsigtig med at bruge stærke kemikalier ved rengøring og højtryksrensere, da det kan skade folien.

Når fugleklatter og andet snavs skal vaskes væk, skal det gerne gøres relativt hurtigt. Her kan du bruge vand og sæbe, eventuelt med en blød børste eller klud.

Hvad koster folie til bil?

download (5)

Det kan være svært at give en nøjagtig pris på, hvad folie til bil vil koste for dig. Prisen er nemlig afhængig af størrelsen på din bil, om der er tale om en fuld eller delvis foliering og om dele af bilen såsom spejle eller kofangeren skal undtages, samt dine personlige ønsker og behov. Dog er bilfoliering en branche, hvor kvalitet og pris o den grad går hånd i hånd. En god tommelfingerregel er, at jo bedre et slutresultat, betjening og kvalitet af håndværket du ønsker, jo højere er prisen.

Tal dog altid med dit udvalgte værksted, her kan vi anbefale CPH Wrap, der med deres ekspertise og mange års erfaring indenfor bilfoliering, kan rådgive og vejlede dig, til netop at få dine folie til bilen drømme opfyldt. Hvis du ønsker at vide mere om CPH Wrap og se hvordan de kan hjælpe netop dig, så kan du klikke her.

Har du spørgsmål?

Har du nogle spørgsmål til personlig udvikling, så tøv ej – stil dit spørgsmål til os på bloggen 

Kontakt os