Få unge øjne igen

I dette blogindlæg vil vi komme ind på tips til, hvordan du kan få et syn som dengang du var ung. Vi vil komme ind på forskellige metoder til, hvordan du kan gøre dit syn bedre, i form af motion og produkter, men også hvordan en øjenbehandling kan give dig unge øjne igen.

Giv dine øjne noget frisk luft

Det er naturligt, at ens krop har godt af noget frisk luft, for at holde den sund og rask. Det samme gælder for ens øjne. Ved at gå længere turer, kan det hjælpe med at berolige ens øjne, hvis de er overtrætte.

Både ens hjem og kontor på arbejdet bliver varmet op om vinteren, hvilket kan udtørre luften i rummene. Sidder du foran en skærm i længere tid om dagen, så er det en god ide at lufte ud i lokalet, så der kommer frisk og fugtig luft ind.

Gåtur ved vandet

Undgå konserveringsmidler i øjnene

Du skal så vidt muligt undgå produkter, som indeholder konserveringsmidler, når du fx bruger skønhedsprodukter eller øjendråber.

Hvis du er i tvivl om, hvilke produkter der har konserveringsmidler i, så spørg din optiker, læge eller lokale apotek. De kan hjælpe dig med at finde de rette produkter.

Pas på bakterier i øjendråber

Det er meget vigtigt, at dine øjendråber er fri for bakterier, så meget som overhoved muligt. På den måde undgår du at få øjenbetændelse, og så du ikke forværrer dit syn yderligere.

Derfor skal øjendråber, som har mere end en dosis, der allerede er åbnet, ikke bruges efter udløbsdatoen. Oftest er det bedst at bruge øjendråber, som kun har en dosis, hvor risikoen er mindre. Generelt er det bare vigtigt, at du sørge for kun at bruge bakteriefrie produkter inden deres udløbsdato, og kassere dem når de er overskredet.

Få en øjenbehandling

Normalt omkring 40-50 års alderen bliver det sværere at se på kort afstand. Dette kaldes i lægesprog presbyopi, men i normal tale alderssyn. Årsagen til dette er, at øjets linse bliver mindre fleksibel og kan derfor ikke tilpasse sig forskellige afstande, som det kunne før.
Det betyder for en person, som har et normalt syn, at øjet senere i livet ikke kan se på nært hold, men ser faktisk bedre på længere afstand. Ens øjne mister evnen til at zoome ind og ud, akkomodationsevnen, og derved bliver man mere afhængig af læsebriller og kontaktlinser. 

Hvis man har dette aldersrelaterede problem, så kan en linseoperation hjælpe på dette.

læge med mundbind

Har du spørgsmål?

Har du nogle spørgsmål til personlig udvikling, så tøv ej – stil dit spørgsmål til os på bloggen